Ziekte heeft een stem

 

Over het algemeen gaan we er vanuit dat ziekte ons overkomt. Heb je het eenmaal, dan kun je er zelf niet zoveel aan doen behalve dan het slikken van medicijnen en het ondergaan van medische- of andere behandelingen.

 

De laatste tijd wordt er al steeds meer aanvaard dat o.a. voeding en stress de veroorzakers zijn van veel ziekten. Ik ga uit eigen ervaring en ondervinding nog een (grote) stap verder. 

 

Vrijwel alle ziektes, waaronder kanker, ontstaan niet alleen door slechte voeding, maar vooral ook door het onderdrukken van emoties, door please-gedrag, door te hangen aan (starre) ideeen en opvattingen en door afhankelijkheid van wat of wie dan ook. Je zet je lichaam, zij het meestal onbewust, onder permanente druk.

 

Bij ziekte heb je eerdere reacties van je lichaam genegeerd. Weg van het ongemak, het gaat vanzelf wel over. Gewoon doorgaan waar je mee bezig bent, het komt vanzelf wel goed.

Door je lichaam te negeren, ontken je jezelf. Want van wie is dat lichaam? Wie is dat lichaam?

 

Zie lichamelijke klachten niet langer als onontkoombaar lijden, maar als een signaal voor jou om naar te luisteren.

 

Ziekte wil jouw aandacht. Het wil jou naar zich toe halen om je te laten weten: 'Jij bent niet jezelf, je durft dat niet te zijn of je weet niet eens meer wie je bent, wat je aan het doen bent en waarom ook alweer.'  

 

Wanneer je erkent dat jij jouw lichaam bent en dat jij verantwoordelijk bent voor haar (dis)functione-

ren, dan gaat er een deur open. Een deur naar heelheid.

 

Het is een wonder te ervaren dat het lichaam niet is afgebakend door een vorm, maar dat het energie is. Vrije energie, vrij van zwaarte. Vederlicht in vloeiende bewegingen.

 

Je kunt weer samensmelten met die energie door je lichaam te horen en te voelen, nieuwsgierig naar haar stem, haar boodschap achter ziekte en pijn.

 

Door eigen ervaring en inzicht kan ik je aanreiken hoe je weer één kunt zijn met jouw lichaam en hoe je ziekte kunt genezen.

 

Dat kan met name door allereerst de pijn die je nu afwijst, te benadrukken, zodat je die kunt doorvoelen, ervaren en zien. 

 

 

Zie ook workshop.

Voor meer info of afspraak, stuur een berichtje via contact